Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Itt is meg lehetett volna várni amíg a rendőrség kiér- és ott nem 12 perc múlva veszik fel a telefont ahol egy kerületre 2 járör van aki évi 50 lövést ad le mint egyes más országokban... Teccik érteni ... Egy rosz fegyveres embert csak egy Jó fegyver ember tud megállítani, ha jól képzett , persze ... tovább olvasomtovább olvasom

4 héttel ezelőtt

A minden évben megrendezésre kerülő NKE- RTK Lövész Szakosztály Versenye adott idén helet egy kedves Barátunk emlékére rendezett Lövészversenynek. 124 - induló volt a 2 napos rendezvényen, a jótékonysági nevezési díjakról bejött díjat az 5 FK egyesülete János Özvegyének és 3 gyermekének ajánlottuk fel. A verseny 49 lövéses volt 5 pályán és komoly kihívás volt mindenki számára, ezt persze csak azok tudják akik ott voltak 🙂 ... tovább olvasomtovább olvasom

2 hónappal ezelőtt

... tovább olvasomtovább olvasom

2 hónappal ezelőtt

Video image
Video image

1000 köregység- 100 lővés- 10 m- től 300 m- ig. 50lövés puskával- 50 lövés pisztollyal. ... tovább olvasomtovább olvasom

3 hónappal ezelőtt

Na ki viszi haza szombaton ? Nem átlagos kihívás 5métertől 300 méterig 100 lővés leadása. Kiváncsi vagyok mi lesz a legtöbb pont. 1000 köregységből .... 🙂 van még pár hely;) ... tovább olvasomtovább olvasom

3 hónappal ezelőtt

Na ki viszi haza szombaton ? Nem átlagos kihívás 5métertől 300 méterig 100 lővés leadása. Kiváncsi vagyok mi lesz a legtöbb pont. 1000 köregységből .... 🙂 van még pár hely;)

🙁Gyalázatunk vissza fog hullni ránk.
Napok óta erre gondolok, ahogyan nézem a híreket Észak-Szíriából. Nézem kurd ismerőseim fotóit a közösségi médiában, a képeket a halottakról. Nem sokáig vannak fent ezek a képek, mert az algoritmus kiszűri a vért és az erőszakot, és letiltja őket. Nem szeretik látni az emberek.

Kétségetek azonban ne legyen: vér és ölés zajlik most Észak-Szíriában, európai ésszel szinte felfoghatatlan szinten. Égnek a kurd nagyvárosok, civilek ezrei menekülnek az ágyúzás, légicsapások és az utcáról-utcára zajló lövöldözések elől.

A kurd önvédelmi erők pedig reménytelen védekező háborút folytatnak - ellenünk.

Azok a kurdok, akiket 2014-ben még az európai civilizációnak a megmentőjeként ünnepeltünk. Azok, akik az egyetlen népcsoportként a térségben meg tudták állítani és visszaverni az Iszlám Állam nevű halálszektát.

Helyettünk ontották a vérüket, mi pedig modern kütyüket adtunk nekik érte cserébe. Na, nem olyan modern kütyüket, amivel meg tudnák védeni magukat, de ahhoz elegendőket, hogy harcoljanak a különböző szélsőséges csoportokkal.

Önként harcoltak értünk és az érdekeinkért. Azért, hogy a világ egyáltalán tudjon arról, hogy vannak olyanok, hogy kurdok.

Míg tőlük alig száz kilométerre a nőket élő állatként adták a pénteki nagy piacon, addig az észak-szíriai kormányzat forradalmi emancipációt hirdetett. Törvényben írták elő, hogy minden társadalmi pozícióban 50%-os helyet kell fenntartani a nőknek, és a közel-keleti társadalmakban szinte egyedülálló módon létrehozták a női hadosztályokat, akik bátrabban és büszkébben harcoltak, mint a férfiak.

Többet tettek a női emancipációért a világban, mint bármelyik európai femnáci. Nem látszatproblémákon szájkaratéztak, egyszerűen átkapcsolták a patriarchális társadalmukat.Ezt pedig bárki láthatta, aki elment Rozsavába.

A legfontosabb szövetségeseink voltak a térségben. Egy nép, ami szét van szórva Irakban, Szíriában, Törökországban és Iránban, aminek sosem volt saját országa. Élni akartak, önrendelkezést. Azokat a dolgokat, amiket mi alapvetőnek tartunk.

Észak Szíria lett a kurdok mintaországa. Sikeresen integrálták az arab törzseket is.

Öt éven keresztül hitegettük őket, hogy a kiontott vérük nem lesz hiába, hogy emlékezni fog rá a világ.

Nos, hazudtunk.

A NATO vezetője, az Egyesült Államok elnöke megegyezett a törökökkel, hogy kivonulnak Észak-Szíriából, hogy Erdogan azt csináljon velük, amit akar.

Kisebb áldozatnak tűnik ez, mint a szövetségen belül konfrontálódni a ,második legnagyobb katonai erővel.

Pontosan tudtuk, mit akar Erdogan. Senki ne merje abba ringatni magát, hogy döntéshozóink nem voltak tisztában azzal, miről határoztak.

Erdogan etnikai tisztogatást végez Szíriában, hogy a Törökországban élő hárommillió menekültet oda tudja telepíteni, és ezzel megszüntesse a kurd konfederációt.
Megölik a kurdokat, otthonaikba pedig arabokat költöztetnek be, nyelvüket betiltják, tanáraikat, melyek mindezt túlélik koncentrációs táborokba hurcolják.

Ezt pedig mi, vérforraló cinizmussal nézzük végig. Csodát ne várjunk: a kurdok el fognak esni. Az Eufrátész vörösleni fog a vértől.

Nem lennék meglepve, ha tíz éven belül kurd önkéntes merénylők robbantgatnának szerte Európában. Valószínűleg én is ezt tenném, ha tudnám, hogy kik határoztak úgy, hogy hagyják, hogy miután értük harcoltam a szemem előtt végezzék ki a családomat, irtsák ki a falumat. Valószínűleg semmi mást nem akarnék, csak minél nagyobb pusztítást okozni azoknak, akik ezt tették velünk.

Ez pedig a NATO. Kényelmes azt mondani, hogy nem mi voltunk, hanem Törökország. De, mi voltunk, mi is tagjai vagyunk a szövetségnek. Engedtük az egyik tagállamnak, hogy pogromot és népirtást csináljon, ugyanúgy hagytuk, hogy ez megtörténjen, mint a holokausztot is hagytuk.

A teljes felelősség a miénk. Sosem fogjuk lemosni a szégyent. Sosem fogjuk tudni jóvátenni. Történelmi igazságtalanságban veszünk részt, és a vér a kezünkön Istenhez kiállt.

A gyalázat vissza fog hullni ránk.

(Ezt a fotót idén tavasszal lőttem Kameshliben. A kurd férfi- és női alakulatok sorakoznak fel a stadionban, annak alkalmából, hogy az Iszlám Állam utolsó hadállását is sikerült eltörölni, gyakorlatilag leradírozni a halálszektát a térképről. Ezek az emberek most éppen kétségbeesetten harcolnak az otthonaikért, egy túlerőben lévő ellenséggel szemben, amely nem ismeri el, hogy ők egy nép.)
... tovább olvasomtovább olvasom

4 hónappal ezelőtt

:(

... tovább olvasomtovább olvasom

4 hónappal ezelőtt

Büszkék vagyunk Rátok !!!34.Bercsényi SOF
Mit szólnátok, egy kis hírveréshez 😉 ?
Ha büszkék vagytok ránk,akkor nyomjatok egy megosztást. 🙂
... tovább olvasomtovább olvasom

4 hónappal ezelőtt

Büszkék vagyunk Rátok !!!

Rendkívül változatos, hivatalos és sport illetve vadász tréningek képei a közelmultból ... tovább olvasomtovább olvasom

4 hónappal ezelőtt

... tovább olvasomtovább olvasom

5 hónappal ezelőtt

Video image

VIII- Páros 5 Fegyver Kupa 4- pálya #lövésziskola #ötfegyverkupa ... tovább olvasomtovább olvasom

5 hónappal ezelőtt

VIII- Páros 5 Fegyver Kupa. 3- pálya #lövésziskola #ötfegyverkupa ... tovább olvasomtovább olvasom

5 hónappal ezelőtt

VIII- Páros Szituációs Lövész Verseny . 5- ös pálya ... tovább olvasomtovább olvasom

5 hónappal ezelőtt

Ez a tréning egy terheléses haladó szintű, nem elsősorban sport irányzatú, inkább rendészeti és szituációs jellegű felkészítő tréning, de természetesen nem csak egy tréning amitől ügyesebb leszel, hanem a Gyors Kombinált verseny rendszerben is hasznos lehet. A rendező dönti el, hogy ki vehet részt, képzettségi szinthez kötött. mEg persze megfelelő jogosúltságokhoz 🙂 ... tovább olvasomtovább olvasom

7 hónappal ezelőtt

... tovább olvasomtovább olvasom

8 hónappal ezelőtt

Tisztelt Lövészek!

Az 5 Fegyver Kupa Se az eddigi évek tapasztalata alapján, kiemelten a legutolsó rendezvényünket, az alábbi döntést határozta meg : A rengeteg köszönő levél, és üzenet miatt a verseny rendszerünket nem hagyjuk abba , DE az alábbi feltételeket vezetjük be !
A kivétel erősíti a szabályt : ÍGY a meghívott VIP hivatásos fegyveres testületek tagjaira csak részben vonatkoznak az alábbi feltételek. ( pl a fegyverek birtoklására vonatkozó rész nem )
Kifejezetten a
TAKTIKAI SZITUÁCIÓS LÖVÉSZVERSENYEKRE vonatkozólag :
1. : A versenyeinkre a rendező nem köteles elfogadni annak a lövőnek a jelentkezését :
- Aki nem rendelkezik a megfelelő képzettséggel a verseny biztonságos , megfelelő szakmai színvonalú végrehajtásához. ( aki ezt vitatja, lehetőséget kap egy felmérő lövészeten bizonyítani , amely megegyezik az MDLSZ Gyors Kombinált Verseny Alkalmassági feladatával . )
- Aki nem tud azonosulni a rendezvények szakmai szellemiségével és nem tudja elfogadni a szabályokat, a szélsőséges, nem komfort zónába tartozó végrehajtási feladatokat, időket amelyeket ezek a versenyek igényelnek.
- Aki nem tud az alapvető udvariassági, sport társi viselkedést, társalgást betartani ( a bíró és a rendező nem azért van, hogy ha a lövő nem tudja a feladatot megjegyezni, elrontja vagy nem érti, akkor legyen kivel vitatkozni).

2. A versenyeken nem vehet részt olyan személy aki nem birtokolja a szükséges felszerelést, vagy baráti, csapati szinten nem tudja ezt megoldani. A rendezőség további versenyeken sem lőszert sem fegyvert nem fog biztosítani a rendezvényen részt venni kívánó versenyzőknek !
( itt van az a kivételes rész, hogy bizonyos esetben a VIP vendégeknek vagy a saját egyesületünk azon tagjainak akik ezt előre jelzik- és előre térítik a használathoz szükséges lőszert, de ez nem lesz általános, sem természetes, előre egyeztetni kell majd annak aki kér, és csak saját ember vagy VIP kaphat felszerelést )
- a védőfelszerelésekre is ugyan úgy vonatkozik ( mellény + betét, sisak( játék sisak csak akkor jó , ha a súlya megegyezik az eredetiével) , + gázálarc. HA nincs nem mehetsz be a pályára, de a rendezőség a továbbiakban nem biztosítja! HA kell alpin feladatot végrehajtani, beülőt , kötelet, továbbra is adunk kölcsön.

3. Nem jöhet a versenyre olyan személy aki minimum évi 2 alkalommal nem vesz részt MDLSZ . Gyors - Kombinált versenyen. Mivel az a verseny ami szakmailag megfelelő a Taktikai Szituációs Lövészverseny rendszeréhez. ( ez nem vonatkozik a meghívott Hivatásos Fegyveres Testületek tagjaira , vagy azokra a sport lövőkre akik előző évben minimum 1- osztályú minősítést szereztek ebben a szakágban, illetve a külföldi versenyzőkre ) .

4. Aki súlyos biztonsági vétség miatt kizárásra kerül az egy év eltiltást is kap ezektől a versenyektől, újra jelentkezése pedig a verseny részvételi alkalmassági feladat megfelelő meglövésével engedélyezhető ismét !

5. Nem vehet részt a versenyen olyan lövő aki nem ismeri a Taktikai Szituációs Lövész Versenyek általános szabályzatát ( juni 15- től olvasható a www.5fegyverkupa.hu oldalon ).

6. A versenyeken ezután maximalizált létszám lesz bevezetve.

7. A versenyekre csak előre befizetett és beregisztrált lövő jöhet. Akinek a nevezését nem hagyja jóvá a rendezőség, bármilyen okból az panasszal élhet ugyan, de abban az évben biztosan nem tud ilyen jellegű versenyen elindulni. Ez az eltiltás bármilyen előzőleg fent álló probléma miatt előfordulhat, pl ha valaki nem tud viselkedni egy megnyitó vagy egy pálya feladatról szóló eligazítás alatt!

2019.05.31.
Szikszay Tamás elnök 5 FK SE
... tovább olvasomtovább olvasom

8 hónappal ezelőtt

Tisztelt Lövészek!

Az 5 Fegyver Kupa Se az eddigi évek tapasztalata alapján, kiemelten a legutolsó rendezvényünket, az alábbi döntést határozta meg : A rengeteg köszönő levél, és üzenet miatt a verseny rendszerünket nem hagyjuk abba , DE az alábbi feltételeket vezetjük be ! 
A kivétel erősíti a szabályt : ÍGY a meghívott VIP hivatásos fegyveres testületek tagjaira csak részben vonatkoznak az alábbi feltételek. ( pl a fegyverek birtoklására vonatkozó rész nem ) 
 Kifejezetten a 
TAKTIKAI SZITUÁCIÓS LÖVÉSZVERSENYEKRE vonatkozólag :
1. : A versenyeinkre a rendező nem köteles elfogadni annak a lövőnek a jelentkezését :
 - Aki nem rendelkezik a megfelelő képzettséggel a verseny biztonságos , megfelelő szakmai színvonalú végrehajtásához. ( aki ezt vitatja, lehetőséget kap egy felmérő lövészeten bizonyítani , amely megegyezik az MDLSZ Gyors Kombinált Verseny Alkalmassági feladatával . )
- Aki nem tud azonosulni a rendezvények szakmai szellemiségével és nem tudja elfogadni a szabályokat, a szélsőséges, nem komfort zónába tartozó végrehajtási feladatokat, időket amelyeket ezek a versenyek igényelnek. 
- Aki nem tud az alapvető udvariassági, sport társi viselkedést, társalgást betartani ( a bíró és a rendező nem azért van, hogy ha a lövő nem tudja a feladatot megjegyezni, elrontja vagy nem érti, akkor legyen kivel vitatkozni).

2. A versenyeken nem vehet részt olyan személy aki nem birtokolja a szükséges felszerelést, vagy baráti, csapati szinten nem tudja ezt megoldani. A rendezőség további versenyeken sem lőszert sem fegyvert nem fog biztosítani a rendezvényen részt venni kívánó versenyzőknek !
( itt van az a kivételes rész, hogy bizonyos esetben a VIP vendégeknek vagy a saját egyesületünk azon tagjainak akik ezt előre jelzik- és előre térítik a használathoz szükséges lőszert, de ez nem lesz általános, sem természetes, előre egyeztetni kell majd annak aki kér, és csak saját ember vagy VIP kaphat felszerelést ) 
- a védőfelszerelésekre is ugyan úgy vonatkozik ( mellény + betét, sisak( játék sisak csak akkor jó , ha a súlya megegyezik az eredetiével) , + gázálarc. HA nincs nem mehetsz be a pályára, de a rendezőség a továbbiakban nem biztosítja!  HA kell alpin feladatot végrehajtani, beülőt , kötelet, továbbra is adunk kölcsön. 

3. Nem jöhet a versenyre olyan személy aki minimum évi 2 alkalommal nem vesz részt MDLSZ . Gyors - Kombinált versenyen. Mivel az a verseny ami szakmailag megfelelő a Taktikai Szituációs Lövészverseny rendszeréhez. ( ez nem vonatkozik a meghívott Hivatásos Fegyveres Testületek tagjaira , vagy azokra a sport lövőkre akik előző évben minimum 1- osztályú minősítést szereztek ebben a szakágban, illetve a külföldi versenyzőkre ) . 

4. Aki súlyos biztonsági vétség miatt kizárásra kerül az egy év eltiltást is kap ezektől a versenyektől, újra jelentkezése pedig a verseny részvételi alkalmassági feladat megfelelő meglövésével engedélyezhető ismét !

5. Nem vehet részt a versenyen olyan lövő aki nem ismeri a Taktikai Szituációs Lövész Versenyek általános szabályzatát ( juni 15- től olvasható a www.5fegyverkupa.hu oldalon ).

6. A versenyeken ezután maximalizált létszám lesz bevezetve.

7. A versenyekre csak előre befizetett és beregisztrált lövő jöhet. Akinek a nevezését nem hagyja jóvá a rendezőség, bármilyen okból az panasszal élhet ugyan, de abban az évben biztosan nem tud ilyen jellegű versenyen elindulni. Ez az eltiltás bármilyen előzőleg fent álló probléma miatt előfordulhat, pl ha valaki nem tud viselkedni egy megnyitó vagy egy pálya feladatról szóló eligazítás alatt!

2019.05.31.                                        
             Szikszay Tamás elnök  5 FK SE
Tölts be több hírt